De voordelen van gezonde snacks op het werk

Tegenwoordig horen we steeds meer over mensen die op hun voeding letten. Maar is het op het werk altijd makkelijk om gezonde snacks te vinden die aan onze verwachtingen voldoen?


Helaas niet altijd. Het is niet altijd makkelijk om als werkgever oplossingen te vinden om aan de verschillende behoeften van werknemers te voldoen en een beetje meer welzijn op de werkplek te brengen. Studies hebben aangetoond dat slechte eetgewoonten tot een aantal problemen kunnen leiden, waaronder een daling van 20% in de  productiviteit.van werknemers

Wat zijn de voordelen van gezonde snacks op de werkplek?


1. Concentratie

Het is bewezen dat wat we eten een grote invloed heeft op onze concentratie. Daarom heeft het eten van gezonde voeding een positieve invloed op de manier waarop onze hersenen functioneren, vooral op het gebied van concentratie. 

Om je concentratie op peil te houden of te verbeteren, is het belangrijk om gezonde snacks te kiezen die rijk zijn aan voedingsstoffen. De beste gezonde snacks om onze hersenen te 'voeden' moeten vitamine B bevatten. Deze vitamine zit overal in, van noten tot amandelen en hazelnoten. 

Vitamine B is verantwoordelijk voor het goed functioneren van het zenuwstelsel en een optimale energieproductie. Het is een vitamine met twee functies: lichamelijk en geestelijk.van werknemers

Een eenvoudige optie is om een hele reeks vitamine B-rijke oliezaden in bulk te kopen.van werknemers 


Gezonde tussendoortjes bevorderen niet alleen de concentratie, maar geven ons lichaam ook een oppepper. Door de juiste snacks te kiezen, kun je je energieniveau de hele dag constant houde. 

Om de hele dag constant te blijven presteren, moet je pieken in je bloedsuikerspiegel vermijden door te kiezen voor tussendoortjes en een dieet met weinig toegevoegde suikers. 


Daarom hebben we bij Fika onze gezonde tussendoortjes zorgvuldig geselecteerd voor zowel in bulk te kopen als snack display.van werknemers

2. Goede gezondheid

Zoals hierboven vermeld, zijn gezonde snacks altijd rijk aan voedingsstoffen die essentieel zijn voor het behoud van een goede gezondheid. Deze voedingsstoffen zijn nodig voor ons lichaam om ons immuunsysteem te versterken, om een gezond gewicht te behouden en vooral om het risico op chronische ziekten te verminderen. In België lijdt 60% van de volwassenen in de werkende leeftijd aan chronische ziekten.

Als bedrijf is het belangrijk om gezonde snacks te voorzien voor je werknemers om hen op lange termijn gezond te houden en hen te helpen gezonde gewoonten te ontwikkelen die gericht zijn op het verbeteren van hun welzijn.van werknemers


Voor een goede gezondheid is het belangrijk om snacks te kiezen die rijk zijn aan eiwitten, vezels, vitaminen en mineralen. Het is ook belangrijk om alle additieven, toegevoegde suikers en conserveringsmiddelen te vermijden die een schadelijk effect kunnen hebben op onze gezondheid. Dat is wat we doen bij Fika.

3. Stress verminderen

Ja, gezond eten heeft invloed op onze gezondheid, niet in het minst op het verminderen van stress. Het voedsel dat je eet, alleen als het het juiste voedsel is, helpt bij het reguleren van je cortisol, ook bekend als het stresshormoon. Wat kun je doen? Vermijd alle voedingsmiddelen die grote hoeveelheden suiker of verzadigd vet bevatten. Als je aan het werk bent, kies dan voor gezonde snacks zonder toevoegingen, toegevoegde suikers of conserveringsmiddelen..Het is aan jou!

Nu je alle kaarten in handen hebt, is het aan jou. Het is tijd om je werknemers te voorzien van gezonde snacks die niet alleen hun fysieke welzijn, maar vooral ook hun mentale welzijn stimuleren. Een werknemer die zich mentaal en fysiek goed voelt, zal eerder aanwezig zijn op het werk..

Het belang van een gezonde werkomgeving
tiredness concentration Manage stress Prepare your own meals