Een geschiedenis van kwaliteitsnacks

Team Fika with some of the interns

Wat is Fika?

Fika is 100% Belgian and above all 100% well-being. But how? With snacks and drinks that will make you feel good without feeling guilty at work.

Fika is 100% Belgisch en vooral 100% welzijn. Maar hoe? Met hapjes en drankjes die je een goed gevoel geven zonder schuldgevoel op het werk.

We willen dat je pauzes niet alleen lekker maar ook gezond zijn, zodat je je de hele dag op je best voelt! Bij Fika nemen we kwaliteit en duurzaamheid serieus. We zijn niet perfect, maar we hebben plannen genoeg om te blijven verbeteren. We hebben zelfs een routekaart voor duurzaamheid.

Onze producten zijn 100% biologisch of natuurlijk en we doen geen concessies aan smaak of textuur. Het idee is om een balans te vinden. Dus als je op zoek bent naar een bedrijf dat jou en je personeel helpt zich goed te voelen en tegelijkertijd heerlijke snacks aanbiedt, sluit je dan aan bij de Fika-familie!

Ons verhaal

Mei 2021

Oprichting van Fika

Ons bedrijf is een Belgische start-up die zijn avontuur begon in Brussel, maar al snel uitgroeide tot een echte veroveraar!

November 2021

Lancering in Luxemburg

Na slechts 6 maanden besloten we een nieuwe uitdaging aan te gaan door onze activiteiten uit te breiden naar het Groothertogdom Luxemburg.

Niet zonder moeite zijn we de uitdaging aangegaan en vandaag kunnen we met trots zeggen dat Luxemburg een beetje ons tweede thuis is.

September 2022

De regio Hauts-de-France veroveren

Eind 2022 hebben we ook Noord-Frankrijk aan onze veroveringslijst toegevoegd! Lille in het bijzonder.

Maart 2023

Het team breidt uit

We hebben het geluk gehad om nieuwe leden te vinden om het team compleet te maken. We zijn nu met z'n vieren.

We kijken ernaar uit om te ontdekken wat de toekomst brengt en om onze ervaring en knowhow te delen met onze klanten en partners in deze nieuwe markten. Of u zich nu in Luxemburg of Frankrijk bevindt, onze toewijding aan productkwaliteit en klantenservice blijft onveranderd. We zijn er om u te helpen de juiste oplossingen te vinden voor uw behoeften, en we zijn klaar om samen met u nieuwe uitdagingen aan te gaan!


Wat is de volgende stap? Blijf kijken! Er zit veel nieuws in de pijplijn, maar we kunnen er nog niet te veel over zeggen... Bovendien is het beter om de spanning erin te houden, als die er al is.

Ons team

Florian who launched Fika

Florian Etienne - Medeoprichter

Florian, een van de medeoprichters van Fika, lanceerde dit initiatief tijdens de Covid-periode. Hij werd getroffen door de alarmerende realiteit dat veel bedrijven hun werknemers ongezonde voedingsopties zonder voedingswaarde aanboden. Gedreven door een diepgeworteld verlangen naar verandering lanceerde Florian het Fika avontuur.


In het begin was Fika alleen Florian en zijn flat vol dozen, symbolen van zijn inzet om de eetgewoonten op de werkplek te veranderen. Met onwrikbare vastberadenheid had Florian een duidelijk doel voor ogen: gezondere en voedzamere alternatieven bieden aan werknemers.

Wie is Florian ?

Rudy who is one of the co-founder at Fika

Rudy Gardiole - Medeoprichter

Kort na de lancering van Fika besloot Rudy om samen met zijn vriend Florian het avontuur aan te gaan. Als voormalig consultant nam hij de moedige beslissing om een punt te zetten achter zijn carrière en zich volledig te wijden aan de logistiek van Fika. Dankzij hem ontdek je regelmatig nieuwe verrassingen in onze displays en voor onze bulksnacks. 

Als je meer wilt weten over Rudy, hebben we een korte video waarin hij zijn eerste dagen bij Fika en zijn kleine persoonlijke geheim met ons deelt. Aarzel niet om het te bekijken om beter te begrijpen wie hij is en wat zijn unieke bijdrage aan ons team is!​

Wie is Rudy?

The person who deliver your snacks at work

Mamadou Saidou Bah - Logistiek

Wanneer je je gezonde snacks en drankjes bestelt, is het Mamadou die voor de levering zorgt en ervoor zorgt dat je producten veilig en in de best mogelijke staat worden afgeleverd. Mamadou staat altijd voor je klaar en doet zijn uiterste best om ervoor te zorgen dat jij op tijd kunt genieten van je heerlijke, gezonde snacks. 


Hij is een beetje zoals onze bezorgsuperheld. Zodra je je bestelling plaatst, probeert hij deze, indien mogelijk, dezelfde dag of zelfs de volgende dag te bezorgen. Maar altijd binnen de grenzen van het mogelijke.


Let's work together to improve your employees' well-being at work!

Ontdek fika

tiredness concentration Manage stress Prepare your own meals