Hoe blijf je goed gehydrateerd op het werk en welke drankjes hebben de voorkeur?

Hydratatie op het werk wordt vaak verwaarloosd, maar is toch een essentieel element om fit, geconcentreerd en efficiënt te blijven. De neiging om suikerhoudende dranken en frisdranken te consumeren kan leiden tot het tegenovergestelde effect en andere storende elementen. Daarom is het van vitaal belang om je dranken zorgvuldig te kiezen, voor jezelf of voor je werknemers, om gehydrateerd te blijven gedurende de dag, maar vooral op een gezonde manier. 

Waarom is het belangrijk om te drinken tijdens het werk? 

Behalve dat hydratatie belangrijk is voor je gezondheid, is het ook belangrijk voor je professionele succes. Uitdroging beïnvloedt je concentratie, denksnelheid en humeur, wat een aanzienlijk negatief effect heeft op je prestaties. Uitdroging maakt je slaperig, moe en opvliegend, waardoor je trager werkt en je team niet effectief kan werken. Voldoende water drinken op het werk houdt je alert, betrokken en positief terwijl je samenwerkt met anderen om je doelen te bereiken.

De volgende symptomen duiden op uitdroging:

  • Je slaperig of moe voelen
  • Je dorstig of hongerig voelen
  • Hoofdpijn
  • Droge mond
  • Donker gele of amberkleurige urine
  • Concentratieproblemen
  • Duizeligheid
  • Geagiteerd of prikkelbaar voelen

Hier zijn een paar tips om goed gehydrateerd te blijven gedurende de dag en om betere keuzes te maken wat betreft de dranken die je drinkt:

Vermijd te wachten tot je dorst voelt

In werkelijkheid geeft het gevoel van dorst aan dat je al uitgedroogd bent. Om een dorstgevoel te voorkomen, moet je de hele dag door voldoende drinken en fruit en groenten met een hoog watergehalte eten.

Drink regelmatig andere dranken dan frisdrank en koffie

Je zult niet gehydrateerd blijven met slechts één glas 's ochtends of bij de lunch. Houd altijd een fles of glas water bij je en vergeet niet te blijven drinken, vooral bij warm weer. Je zou twee tot drie liter water per dag moeten drinken. Heb je geen ideeën meer en ben je de hele dag suikerhoudende dranken zat? Een paar klikken en Fika levert heerlijke, gezonde drankjes zonder toegevoegde suikers!

Kies het juiste water of drankje

Vermijd gearomatiseerd water met toegevoegde suiker of smaakstoffen. Suiker en andere toevoegingen zorgen ervoor dat het lichaam uitgedroogd raakt. Probeer je water op smaak te brengen met een fruitinfuser als je echt niet tegen de smaak van gewoon water kunt. Je kunt je drankje op smaak brengen met elke natuurlijke en biologische smaak die je maar wilt! Fika biedt je de beste merken dranken, zonder toegevoegde zoetstoffen, additieven of suikers. Genoeg om je werknemers een plezier te doen en tegelijkertijd gezonde en natuurlijke producten te consumeren.

Kies voor gezonde, zoutarme snacks

Om je te helpen je werkdag door te komen, kies je een verscheidenheid aan fruit en groenten die rijk zijn aan elektrolyten of een hoog watergehalte hebben. Elektrolyten zitten overvloedig in bananen, sultana's, haver, granola of chocolade. Fruit en groenten met een hoog watergehalte, zoals appels, ananas, aardbeien, bosbessen, meloen, komkommers en selderij, zijn uitstekende snacks om de hele dag gehydrateerd te blijven. Ga voor gezonde snackideeën naar Fika!


Hoe kun je welzijn op het werk bevorderen?
tiredness concentration Manage stress Prepare your own meals