Wat zijn de voordelen van gedroogd fruit?

Gedroogd fruit is niet meer weg te denken als tussendoortje op het werk, tijdens een aperitief of zelfs als energiebooster voor een sportactiviteit. Als lid van de familie van oliehoudende zaden bieden gedroogde vruchten een heleboel voordelen. Van amandelen en cashewnoten tot pistachenoten en paranoten, er is voor ieder wat wils en ze kunnen in pakjes of los worden gegeten. Ontdek alle voordelen en redenen om gedroogd fruit in je dieet op te nemen.

Gedroogd fruit is rijk aan vezels

Gedroogd fruit is een uitstekende bron van vezels, die in het bijzonder kunnen helpen om een gezonde spijsvertering te behouden, het risico op hartaandoeningen te verminderen en de bloedsuikerspiegel te stabiliseren.

Maar ook in mineralen 

Gedroogd fruit is een uitstekende bron van mineralen zoals ijzer, magnesium, calcium en kalium. Deze mineralen zijn onder andere essentieel voor het behoud van gezonde botten en tanden, het reguleren van de bloeddruk en hartslag en het helpen vormen van rode bloedcellen. Je vindt er ook een groot aantal aanvullende vitamines zoals E of B-vitamines.

Ze bevatten weinig verzadigd vet

Gedroogd fruit bevat weinig verzadigde vetten (die met name het cholesterolgehalte verhogen), en is rijk aan onverzadigde vetten met de tegenovergestelde voordelen en vermindert ook het risico op hart- en vaatziekten.

Gemakkelijk te eten tussendoortjes

Op het werk, op reis, thuis of voor een sportactiviteit is gedroogd fruit handig om te eten, makkelijk mee te nemen (rugzak, tupperware...) en relatief lang houdbaar.

Een ideaal alternatief voor je tussendoortjes 

Gedroogd fruit is een van de meest relevante en gezonde alternatieven voor snoep (industriële chocoladerepen ....). In feite zijn gedroogde vruchten zoals amandelen of cashewnoten van nature arm aan suiker en rijk aan voedingsstoffen, in tegenstelling tot snoep en andere zoetigheden die op hun beurt vaak veel calorieën en suiker bevatten zonder macronutriënten die van belang zijn voor het lichaam.

Ze verbeteren de cognitieve gezondheid 

Door hun rijkdom aan macronutriënten, zoals hierboven uitgelegd, kunnen gedroogde vruchten helpen de cognitieve gezondheid te verbeteren, met name door ontstekingen te verminderen en de bloedtoevoer naar de hersenen te verbeteren. Gedroogd fruit kan ook helpen het geheugen en de concentratie te verbeteren.

Uitstekende knoflook om diabetes te bestrijden

Tot slot kunnen gedroogd fruit en oliehoudende zaden ook helpen om het risico op diabetes type 2 te verminderen, deels dankzij hun vezelgehalte, dat helpt om de bloedsuikerspiegel te reguleren en stabiel te houden. Deze deugden kunnen ook helpen om de insulinegevoeligheid te verbeteren, wat een van de belangrijkste dingen is voor mensen met diabetes.

De laatste woorden

Zoals je hebt begrepen, zijn gedroogde vruchten ideale tussendoortjes voor op het werk, thuis of tijdens het sporten, en bieden ze veel voordelen, zowel op het gebied van gezondheid als praktisch nut. Het is echter belangrijk om te onthouden dat gedroogd fruit veel calorieën bevat, dus het is aan te raden om het met mate te eten en het niet als enige fruitbron in je dieet te gebruiken. Ontdek al onze gedroogde fruitsnacks!


Welke snacks moet je vermijden op het werk?
tiredness concentration Manage stress Prepare your own meals