Welke snacks moet je vermijden op het werk?

Het is vaak heel gemakkelijk om in de verleiding te komen door heerlijke snacks, zoals croissants die je collega's 's ochtends meebrengen, een pak snoep dat naast je wordt opengemaakt, of gewoon door je collega's om je heen te zien eten. Het is dus essentieel om je snacks op het werk zorgvuldig te kiezen en sommige ervan te vermijden om geen slechte gewoontes te krijgen. Het doel is niet om jezelf te beperken, maar om te genieten van gezonde, lekkere snacks die je lekker vindt. Hier zijn enkele snacks die je beter kunt vermijden op het werk.

Industriële en bewerkte snacks​

Hoewel ze lekker en zelfs verslavend zijn, bevatten bewerkte snacks zoals chocoladerepen, chips, koekjes en gebak maar al te vaak veel suiker, verzadigd vet en zout. Ze bevatten ook vaak weinig essentiële voedingsstoffen zoals vitaminen en mineralen. We moeten ook opmerken dat deze snacks er niet zijn om ons lichaam goed te doen, maar om de portemonnee van de fabrikanten te spekken. Je kunt het beste gaan voor "echt voedsel", voedsel dat zo min mogelijk bewerkt is. Bijvoorbeeld een mueslireep of energieballetjes.

Suikerhoudende dranken

Suikerhoudende dranken zoals frisdrank, industrieel gezoete vruchtensappen en energiedrankjes bevatten over het algemeen veel te veel suiker en lege calorieën. Ze kunnen er ook voor zorgen dat je snel daarna een dorstgevoel krijgt, waardoor je meer gaat drinken. Suikerhoudende dranken die in grote hoeveelheden worden geconsumeerd, kunnen een rampzalig effect hebben op onze stofwisseling. Overmatige consumptie kan leiden tot de ontwikkeling van ziekten zoals diabetes, obesitas, diabetes mellitus en hart- en vaatziekten. Met andere woorden, we verhogen ons risico op overlijden met 21%. We kunnen dus maar beter zorgvuldig kiezen wat we eten.

Geef in plaats daarvan de voorkeur aan

  • Fruit: Fruit is rijk aan vitaminen, mineralen en vezels, waardoor het een gezond en verzadigend tussendoortje is. Je kunt een appel, banaan, sinaasappel of ander makkelijk mee te nemen fruit meenemen.
  • Groenten: Groenten zijn rijk aan essentiële voedingsstoffen en vezels, waardoor ze een gezonde, vullende snack zijn. Je kunt wortel-, selderij- of komkommersticks meenemen, vergezeld van een saus op yoghurtbasis of hummus.
  • Noten en zaden: Noten en zaden zijn rijk aan gezonde vetten, eiwitten en vezels, waardoor ze een verzadigend en energiegevend tussendoortje zijn. Je kunt amandelen, cashewnoten, zonnebloempitten of pompoenpitten meenemen.
  • Yoghurt: Yoghurt is rijk aan eiwitten en calcium, waardoor het een gezond en vullend tussendoortje is. Je kunt gewone yoghurt nemen en deze serveren met vers fruit of chiazaadjes.
  • Graanrepen: Graanrepen kunnen een praktische en verzadigende snack zijn als je repen kiest die rijk zijn aan vezels en eiwitten. Vermijd repen met veel suiker en verzadigd vet.
  • Smoothies: Smoothies kunnen een gezond en energiegevend tussendoortje zijn als je vers fruit, groenten en eiwitbronnen zoals amandel- of sojamelk gebruikt. Vermijd de toevoeging van suiker of vruchtensiropen, die het aantal calorieën kunnen verhogen.
  • Kefir, kombucha ... : Deze dranken helpen de gezondheid van de huid te verbeteren dankzij de aanwezigheid van alfahydroxyzuren en vitamine B. Ze kunnen ook helpen de lever te ontgiften door de leverenzymen te verhogen. Deze dranken helpen ook het cholesterolgehalte te verlagen dankzij de aanwezigheid van organische zuren zoals azijnzuur.

Fika biedt je gezonde snacks die ideaal zijn voor je dagen op kantoor en om een evenwichtig dieet en echte productiviteit op het werk te behouden!


Bulk, een milieuverantwoord alternatief dat populair is
tiredness concentration Manage stress Prepare your own meals